Specialiteiten

cupcake

Broodjes

Witte, bruine en krentenbollen Wij staan bekend om onze heerlijke zachte bolletjes. Dit is nog echt handwerk, elke bol wordt met onze aandacht en precisie begeleid van zak bloem naar de bakplaat, en zo uiteindelijk naar de oven. Elke dag worden onze broodjes vers gebakken. En dat proef je! Denk eens aan de heerlijke zachte witte bolletjes, maar ook aan onze boterzachte krentenbollen, die we als ze net uit de oven komen bestrijken met echte roomboter...

Ontbijtkoek

Ontbijtkoek - De ontbijtkoek is niet meer weg te denken uit onze bakkerij. Deze oude specialiteit is meermaals bekroond met bekende bakkersprijzen. Dat getuigt van vakmanschap! Onze koek wordt nog altijd, net als vroeger, gemaakt door eerst een deeg te koken. Dit gronddeeg moet een paar dagen rusten. Daarna wordt de koek bestreken met een speciale romige melk, waardoor het heerlijke laagje aan de bovenkant ontstaat. De koek gaat de oven in, en smullen maar! Probeer ook eens onze kandykoek of rozijnenkoek, heerlijke varianten op de standaard ontbijtkoek!

Krakelingen

Krakelingen - Een oud, maar ook heel bekend streekproduct dat je bij Bakkerij van Blijderveen kunt vinden: De krakeling, volgens oud-Buurmalsens recept. Onze krakelingen zijn gemaakt van een speciaal krakelingendeeg, omhuld door donkere basterdsuiker. De krakelingen worden nog altijd met de hand gerold en gevormd. We bakken ze het hele jaar door, maar een echte Geldermalsenaar weet in het bijzonder rond oudjaar heel goed waar deze overheerlijke plaatselijke specialiteit te vinden is! Ook buiten de feestdagen zijn de kleine en grote krakelingen echte hardlopers.